Lijsttrekker Bart Porskamp

Vandaag is de beurt aan onze lijsttrekker wethouder Bart Porskamp. Verschijnt bij campagneactiviteiten in trainingspak van zijn eigen club SV Grol om al fierljeppend weilanden van grote VVD-spandoeken te voorzien! Altijd sportief en in voor een geintje, maar bloedserieus over woningbouw! Niet voor niets is zijn speerpunt: bouwen, bouwen, bouwen!


Ik ben Bart Porskamp, 33 jaar, en mijn hele leven al woonachtig in Groenlo. Ik woon samen met mijn vriendin Iris. Sinds mei 2018 zet ik mij als wethouder in om Oost Gelre nog mooier te maken. Ook ben ik bondsraadslid bij de ANWB. 

 

Inmiddels ben ik 8 jaar politiek actief in Oost Gelre. Deze verkiezingen voer ik de VVD Oost Gelre voor de 2e keer aan als lijsttrekker. Ik ben erg trots op onze mooi lijst. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de samenwerking de komende vier jaren.

 

Mijn opleiding Fiscaal Recht en Economie genoot ik in Enschede aan de Hogeschool Saxion. In Enschede omdat je met het OV weer het snelst in Groenlo was. Destijds stond ik namelijk 6 van de 7 dagen op het voetbalveld. Nog steeds is voetbal een passie van mij. Samen met vrienden speel ik nu bij s.v. Grol 8. Andere passies zijn de Ronde tafel 42 Winterswijk-Groenlo en vriendendagen/-weekenden. Van samen carnaval vieren, gezellig het café in tot weekendjes weg.

 

Ik kan nog steeds boos worden om het woningbouwbeleid tot 2018. Mijn belangrijkste politieke bijdrage vind ik dat er veel meer woningen mogen worden gebouwd. Namens Oost Gelre heb ik onderhandeld voor meer woningbouw. Van nog 190 te bouwen woningen t/m 2025 naar inmiddels meer dan 660 te bouwen woningen t/m 2025. Een stap in de goede richting. De komende periode wil ik ervoor zorgen dat we nog meer woningen kunnen bouwen. Van sociale huur tot vrije kavels. In alle kernen. Voor starters, doorstromers en ouderen. Daar zet ik mij graag de komende 4 jaar weer voor in!