Kandidaten 2 en 3: Ellen Dusseldorp-Ribbers en Frank boschker

Vandaag presenteren we Ellen Dusseldorp en Frank Boschker. Onze nummers 2 en 3 op de lijst. Ellen duikt niet alleen met veel enthousiasme in het water, maar ook in de stukken en levert met haar kritische blik een belangrijke bijdrage in de fractie. Frank is altijd scherp op de woningbouw en op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen wat bij de energietransitie onmisbaar is.


2 Ellen Dusseldorp-Ribbers


Ik ben opgegroeid in Lievelde en ik kom uit een ondernemersgezin (mijn vader had een schildersbedrijf). Na het afronden van mijn masterstudie arbeidsrecht in Leiden, ben ik weer teruggekeerd naar de Achterhoek. Samen met mijn man Tom en zoontje Maxime van 10 maanden woon ik in Groenlo. Met passie werk ik als personeelsadviseur bij Dusseldorp I.S.M. en sinds 2018 zet ik me in als gemeenteraadslid in Oost Gelre.  

 

Mijn juridische achtergrond, (werk)ervaring in het bedrijfsleven en de gemeenteraad, binding met de regio, wil ik gebruiken in mijn werk als gemeenteraadslid. Door mijn kritische blik, enthousiasme, betrokkenheid en het stellen van gerichte vragen, weet ik met goede voorstellen te komen.  

 

Voor de komende vier jaar wil ik me graag weer inzetten voor onze inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. In mijn ogen moet een gemeenteraad een goede afspiegeling van de samenleving zijn. Met mijn 33-jarige leeftijd hoop ik daar een steentje aan bij te kunnen dragen.  

 

3 Frank boschker


Ik ben Frank Boschker. Ik ben geboren en getogen in Vragender en woon nu 15 jaar in Lichtenvoorde. Ik ben getrouwd met Marleen en samen hebben we drie kinderen; Pippa (9), Roos (7) en Boris (5). Ik werk bij Ingenieursbureau Demcon in Enschede als Mechatronisch System Engineer en geef leiding aan mijn team dat apparatuur ontwikkelt voor eiwitonderzoek voor medicijnen en vaccins om ziektes als corona en kanker te bestrijden.

Mijn grootste passies zijn survival running, tuinieren en klussen; ik ben graag buiten en werk het liefst met mijn handen. Daarnaast vind ik het leuk om te koken voor mijn gezin en 's avonds een film of serie te kijken.

Ik ben sinds 2018 raadslid in Oost Gelre namens de VVD en behandel de thema's woningbouw, energietransitie en centrum Lichtenvoorde. Dit zijn uitdagende onderwerpen, die goed moeten worden afgewogen samen met onze inwoners.

De komende raadsperiode wil ik me graag opnieuw inzetten voor meer woningbouw en een verstandige energietransitie om zo een steentje bij te dragen aan een toekomstbestendig Oost Gelre!