Kandidaten 4 en 5: Kees Porskamp en Sharon Bürer

Op deze winderige Valentijnsdag presenteren we ons meest ervaren raadslid op de lijst en de hoogst geplaatste nieuweling: Kees Porskamp en Sharon Bürer. Ervaring is van belang in de fractie, maar ook de frisse blik van een nieuweling is onmisbaar om de fractie scherp te houden!


4 Kees Porskamp


Ik ben Kees Porskamp. Ik heb de afgelopen vier jaar de eer gehad om fractievoorzitter te mogen zijn en zit namens de fractie in de Achterhoek Raad. Ik vlieg de hele wereld over als purser bij KLM, maar in Oost Gelre en Groenlo ben ik echt thuis. Ik zie grote gelijkenissen met het raadswerk. Als purser ben ik dienend aan boord, om de mensen een veilige en prettige reis te bezorgen. Als raadslid ben ik dienend aan de samenleving. Ik voel me dan ook een echte volksvertegenwoordiger en geen politicus. Naast mijn werk als purser ben ik bestuurslid bij het pensioenfonds KLM cabinepersoneel, behartig ik de public affairs voor de VNC (Vereniging van Nederlands Cabinepersoneel) in Den Haag en zit ik in de ledenraad van deze vereniging. In het verleden heb ik ook in de ondernemingsraad van KLM gezeten. Naast deze bestuurlijke activiteiten ben ik betrokken bij het carnaval in Groenlo o.a. als buutreedner, bij de jaarlijkse kermis en andere festiviteiten ben ik van de partij en het wel een wee van onze plaatselijke voetbalclub s.v. Grol gaat mij aan het hart. Net als de vele andere ontwikkelingen in onze prachtige gemeente Oost Gelre, waar ik graag bij betrokken ben en mijn steentje aan bijdraag. Ik sta met beide benen midden in de samenleving en wat ik daar ervaar is de basis voor mijn raadswerk. Ik hoop dat ik de komende vier jaar weer uw stem mag laten horen in de gemeenteraad om op te komen voor de belangen van onze inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen en instellingen. Kortom: D’r An!

 

Sharon Bürer


Ik ben Sharon Bürer-Beening en ik ben geboren in Lichtenvoorde en opgegroeid in een ondernemersgezin in Zieuwent. Ik ben getrouwd met Paul en samen hebben we 2 kinderen, Fedde (6) en Cato (4). Na eerst 7 jaar in de kern van Zieuwent te hebben gewoond, wonen we nu heerlijk in het buitengebied. 

Ik ben al 12 jaar werkzaam bij Nedap in Groenlo. In mijn huidige rol als programmamanager houd ik me, samen met mijn team, bezig met de verbetering van de commerciële processen van de organisatie.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met mijn gezin en onze twee honden op pad te gaan, lekker uit eten met vriendinnen of een goed boek te lezen. Verder is sport een grote passie. Na jarenlang op niveau te hebben gehandbald bij Pacelli, ben ik nu nog betrokken als scheidsrechter en, uiteraard als fan aan de zijlijn. Daarnaast sla ik zelf graag een balletje op het tennisveld. 

Voor mijn tijd bij Nedap ben ik werkzaam geweest bij de Saxion Hogeschool in Enschede. Hierdoor, en met een man werkzaam bij het Graafschap college, heb ik altijd interesse gehouden voor het onderwijs. Ik ben na mijn vertrek betrokken gebleven bij de hogeschool en adviseer hen nog steeds als lid van de werkveldcommissie. Ook onderwijs en ontwikkeling van jonge kinderen vind ik interessant en daarom ben ik actief betrokken in de oudercommissie van kinderdagverblijf de Kinderboerderij en lid van de medezeggenschapsraad van de Sint Jozefschool in Zieuwent.

Als nieuweling hoop ik met een frisse blik waarde toe te voegen aan het team. Ik wil me de komende raadsperiode inzetten voor de leefbaarheid in de kleine kernen waar we toekomstgericht met elkaar samenwerken. Ik wil meer woningen en faciliteiten voor jong en oud, zodat alle inwoners en ondernemers kunnen genieten van al het moois dat onze gemeente, en specifiek de kleine kernen, te bieden heeft.