De eerste zittende raadsleden kandidaten 6 en 7: Fiona Algera en Alfred Wopereis


6 Fiona Algera


Ik ben Fiona Algera. Ik ben getrouwd met Remko. We hebben 2 zoons: Casper (17) en Lars (15). Ik ben ondernemer in de zakelijke dienstverlening. In mijn werk maak ik gebruik van mijn grootste passie. Mijn creativiteit. Hier kan ik mijzelf echt in kwijt. Ik ben opgeleid in bankwezen, International Business en overheidsfinanciën. Naast mijn grote passie om van niets iets te maken, ben ik ook een redelijk fanatiek yogi geworden de afgelopen 4 jaar. Ik beleef ontzettend veel lol aan het samen sporten in de sportschool. Verder sta ik graag met mijn mannen in de keuken om samen wat lekkers op tafel te toveren.

In de fractie ben ik de financieel en economisch expert en woordvoerder onderwijs. Onderwijs heeft mijn interesse door mijn eigen avonturen voor de klas en door het feit dat mijn man inmiddels al 20 jaar werkzaam is in het onderwijs. Ik heb zelf aardig wat kinderen leren boekhouden en enthousiasme mogen bijbrengen voor economische vraagstukken. Het is een mooi vak en onderwijs is onmisbaar voor een goed draaiende economie.

De komende raadsperiode wil ik mij graag weer inzetten voor een financieel en economisch florerend Oost Gelre; waar het goed wonen, werken en recreëren is!

 

7 Alfred Wopereis


Ik ben Alfred Wopereis. Ik ben getrouwd met Elli en wij hebben 3 kinderen, Esmee (22), Lynn (20) en Sem (18). Inmiddels studeren de oudste 2 en wonen op kamers.

Ik ben 28 jaar met heel veel plezier melkveehouder geweest in Mariënvelde. 3 jaar terug hebben we het roer totaal omgegooid en hebben we ons melkveebedrijf verkocht. We hadden geen opvolging en het was voor mij lichamelijk gezien verstandig om wat anders te gaan doen. Wij wonen nu met heel veel plezier in het mooie en gezellige Lichtenvoorde en werk als sporthalbeheerder bij de gemeente Winterswijk. Daarnaast doe ik aan recreatief volleybal en ga graag op (fiets)vakantie. De agrarische ontwikkelingen blijf ik met veel belangstelling op de voet volgen, het agrarische en alles wat daarbij hoort zit en blijft toch altijd in mij. Ik blijf mij daar sterk voor maken.

Door de jaren heen heb ik verschillende bestuursfuncties gehad en ben o.a. betrokken geweest bij de organisatie van dorpsplan Mariënvelde. Ik mag al enige tijd raadslid zijn en de belangen van onze inwoners vertegenwoordigen. Mijn speerpunten in de raad zijn Lichtenvoorde, kleine kernen en het buitengebied/agrarische.

In de komende raadsperiode wil ik blijven opkomen voor de belangen van de inwoners in ons mooie Oost Gelre en ons mooie buitengebied en kleine kernen mooi en leefbaar houden!